Menstravaganza!

Maj månad är menens månad. WASH United har instiftat internationella Menstrual Hygeine Day som äger rum den 28 maj (28/5) som går ut på att öka kunskapen och minska tabun kring mens. Varför just den 28:e maj? Datumet är valt för att medelmenscykeln är 28 dagar och att det är vanligt att menstruationsblödningen pågår i fem dagar, alltså 28/5.

Inför den åstundande högtidsdagen ägnas hela maj månad åt intensifierat påverkansarbete i båda gamla och nya medier. Det mest fantastiska är att det är så många olika aktörer som arbetar tillsammans! Biståndsarbetare, skolelever, forskare. Mens rör alla. Alla är med. I sociala medier samlas vi kring hashtagarna #MenstruationMatters och #MENSkligarättigheter. Skriv ut denhär lappen, skriv varför mens spelar roll för dig, och posta du med! Join the menstrual party!

Mens ska få ta plats! Mens ska få spela roll!

MENSEN startar den så kallade ”menstruvaganzan” (fantastiskt ord myntat av WASH) med att under veckan 5-11 maj gästposta på instagramkontot @kvinnohat. Parallellt kommer vi intensifiera våra poster här på vår blogg och på vår Facebooksida.

Den 23:e maj bjuder MENSEN in till mensfest i Göteborg. Mer info kommer inom kort. Det kommer i alla fall bli episkt. Så mycket kan vi säga.

Och på själva mensdagen (alltså 28:maj) satsar vi på att få till en debattartikel i någon av de stora dagstidningarna tillsammans med bland andra organisationen 12th right.

Mensiga hälsningar,

Mensens styrelse

PS – om ni inte röstat på MENSEN i Make Equals tävling är det sista chansen att göra det. Den 5:e maj stängs omröstningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s