Rösta på oss i Make Equal!!!!

Make Equal är ett projekt initierat av Crossing Boarders och till för unga som vill driva sina egna jämställdhetsprojekt. De idéer som får flest röster får dela på 100 000 kronor för att förverkliga sina idéer. Här kan ni rösta på vårt projekt (i vänsterspalten finns röst-knapp)!

Vi i MENSEN söker pengar för att förverkliga vårt projekt ”mensbildning”! Vi vill starta en ny sorts utbildningar för barn och ungdomar; utbildningar som helt fokuserar på mens! Vi vill informera om menskroppar och menssjukdomar, diskutera mensproblem och ge ungdomar verktyg att ifrågasätta normer och föreställningar om mens. Den här typen av kunskap är faktiskt inget mindre än en mänsklig rättighet! Vi vill ta fram underlag för en utbildning med lättillgängliga informations- och utbildningsmaterial som gör det roligt att lära och lätt att diskutera.

mensbildning_med_mensen

 

Vår ambition är att MENSEN framöver ska hålla i utbildningar men också att materialet ska kunna användas av andra (lärare, fritidspedagoger, skolsköterskor, föräldrar, m fl). Genom att utbilda om mens i tidig ålder kan vi förändra negativa attityder som begränsar menstruerande och komma närmare ett jämställt samhälle.

Gå in och rösta på oss här så blir vi JÄTTEGLADA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s