Trosor är alla värda

Nu är det höst och vi har så smått kommit igång med höstplanering. Men den post som egentligen skulle upp idag får vänta. Vi bestämde oss igår kväll för att starta en insamling till flyktingförläggningen på Lesbos, dit hundratals flyktingar anländer varje dag. ”Hur går det ihop med mens?” kanske en och annan tänker. Så här är det: vår styrelseledamot Linnea jobbar som lärare för ensamkommande flyktingbarn och igår skrev hon det här debattinlägget på Aftonbladet. Vi läste texten allihop och ville göra något mer än att känna sorg för alla människor som tvingas fly för sina liv, och riskera det om och om igen på vägen.

Flyktingförläggningen på Lesbos har akut brist på många förnödenheter. Eftersom vårt syfte är att göra livet bättre för menstruerande känns det naturligt att vi vill hjälpa till på just det området. Bindor finns på förläggningen, men för att dom ska funka optimalt krävs underkläder, och det saknas. Så vi samlar in pengar till trosor och våtservetter! För att alla förtjänar att enkelt kunna sköta mensflödet, och slippa bli sjuka av ohygieniska alternativ.

 

Hur går det till rent praktiskt?

  1. Swisha valfri summa till 123 390 8498, eller för över till vårt bankgiro Swedbank 593-2926. Märk det med TROSOR. Senast 9e sep.
  2. När vi vet summan som kommit in handlar vi trosor i olika storlekar och packeterar enligt anvisningar.
  3. En Göteborgsgrupp som stödjer Vi gör vad vi kan (VGVVK) håller i detta nu på att arrangera transport till Sthlm till VGVVKs insamlingställe. VGVVK kommer sedan att personligen transportera ner allt till Lesbos där de distribueras på flyktingförläggningen. Du kan läsa mer om deras arbete på hemsidan. Att vi samlar in, köper in, och förpackar underlättar för VGVVK så att grejerna är klara för transport när det lämnas över, det underlättar!

 

Annonser

2 responses to “Trosor är alla värda

  1. Pingback: Recap av mens-sommaren 2015 | MENSEN·

  2. Pingback: Nya bud om Trosinsamlingen | MENSEN·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s