Recap av mens-sommaren 2015

OBS OBS i morgon lägger vi upp detaljerna för trosinsamlingen. Aningen ändrade planer men det blir i allra högsta grad av! Fortsätt swisha till 123 390 8498.

Har varit en del action på mensscenen denna sommar, här är det vi hittat. Har du sett något annat mensigt på sistone?

HelloFlo har gjort en ny film, ni vet dom bakom Camp Gyno och First moon party.  Denna gången en kort mocumentary om The Period Fairy. Se den här!

Jezebel skrev en sorglig artikel om Radha. I hennes hemby i västra Nepal är menstabut livsfarligt.

I Stockholm har det dragits igång en insamling av mensskydd till menstruerande utan hem. Paketen ska delas ut på härbärgen och dagsverksamheter.

Wateraid skrev en debattartikel i Sydsvenskan om att samhället inte är anpassat efter de personer som har mens

Positiva mensnyheter är att menskoppen tar mark i Sverige! Inte för att det är något fel på att föredra tex tamponger, men alla bör ha kunskap om alla de olika skydd som finns.

Kiran Gandhi, som spelat trummor för M.I.A, sprang Londons maraton med mensen fri i brallan! Hennes syfte var att agera långfinger åt menstabut 😀

Nystartade Bushtember har precis lanserat kampanjen #Letsfaceitperiod, som pågår hela september. Bushtember startades för att snabba på processen med jämställd hälsa i världen, och för att alla snippisar ska få leva ett friskt, stigmafritt liv! Lär mer om kampanjen här. Fun fact: på deras kampanjlansering auktionerades våra tampongörhängen ut!

Minns ni Agnes som inte fick hålla tal om mens i skolan? Hon och hennes band By the way har precis släppt den mensinspirerade låten Watch me bleed, kolla den feta musikvideon här. Hon har också spelar in talet som kan ses här.

*Länkarna är cisnormativa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s