Nya bud om Trosinsamlingen

Uppdatering om vår trosinsamling. Ni har säkert sett att Vi gör vad vi kan varit tvungna att kraftigt begränsa sin insamling. Gensvaret har varit så enorm att de inte har kapacitet att transportera ner allt folk vill lämna. Andra liknande initiativ har startats, det samlas in som aldrig förr till asylboenden i Sverige, privatpersoner åker ner för att hjälpa till osv. Det är fint att se, ger en hopp för mänskligheten! Vi har redan samlat in 2.300 kr <3<3<3

Vår ursprungliga plan var att ge trosorna till VGVVK, men i och med deras insamlingsstopp fick vi tänka om. Vi hann inte tänka särskilt länge. Visade sig att Andreas, en nära vän till styrelsen (i alla fall halva styrelsen!) ska åka till Serbien för att ansluta sig till Refugee Aid Serbia, vars uppsamlingsplats är Bristol Park/Centralstationen, dit tusentals flyktingar (främst från Syrien) passerar och övernattar varje dag. Deras huvuduppgift är att tillhandahålla förnödenheter så som mat och hygienartiklar men även psykosocial stöttning till människor och inte minst barn i kris.  Andreas får med sig all kosing ni donerat och köper personligen trosor, bindor och våtservetter på plats. Varenda krona går alltså till ändamålet! Han betalar rese- och boendekostnader från egen ficka så klart.

 Så här går det till praktiskt:

  1. Swisha valfri summa till 123 390 8498, eller för över till vårt bankgiro Swedbank 593-2926. Märk det med TROSOR. Senast 11e sep.
  2. Vi för över pengarna till Andreas som stannar i Belgrad i fem dagar, lördag den 10e – torsdag den 15e .
  3. Andreas, ihop med några andra privatpersoner från Göteborg, teamar upp med Refugee Aid Serbia på plats och köper själv trosor, bindor och våtservetter. Hur mycket det blir av varje beror på behovet.
  4. SWISHA PÅ!!!
  5. Du kan gå med i denna grupp om du vill se var pengarna går, där kommer gänget regelbundet uppdatera om sin vistelse.

Kan en lita på Andreas verkligen? Jajemän, det är en helt igenom reko människa Han arbetar som miljöterapeut på behandlingshem med ungdomar, ställde upp som ljudtekniker på våran mensfest förra året och delar våra värderingar till 100%. Det är en stor fördel med ”egna ögon” på plats. Andreas kan snabbt kolla om det är störst behov av trosor eller bindor och köpa in därefter, han har dessutom koll på att det verkligen delas ut som det ska (inte för att vi inte litar på hjälporganisationer men det är aldrig fel med återrapportering! Utöver det är slipper grejerna fraktas från Sverige och spar på miljön, det är också billigare att handla dem i Serbien=mer för pengarna!

Annonser

One response to “Nya bud om Trosinsamlingen

  1. Pingback: Tack! | MENSEN·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s