Tack! (+uppdatering med bilder)

Insamlingen slutade på 4620 kronor! TUSEN TACK!!! Varenda krona kommer gå till mensgrejer. Andreas, som kommer förvalta pengarna (självklart öronmärkta för trosor, bindor och våtservetter), är i skrivande stund på väg ner till Belgrad tillsammans med sex andra volontärer från Göteborg. Ni kan följa vistelsen i facebookgruppen Belgrad Refugee Aid – Göteborg, klicka bara här. Slänger in den info Andreas skrivit i gruppbeskrivningen, så ni vet exakt hur pengarna kommer spenderas:

”Bakgrunden till resan är kort; vi är allt för många som vill göra något och de flesta av oss sitter kollektivt och väntar på bra initiativ (som nu kommer på löpande band, älskar det). Jag bokade en resa och frågade vem som ville hjälpa till. Resultatet är enastående, alla vill bidra!

Vi kommer att arbeta med Refugee Aid Serbia (i fortsättningen RAS) som är aktiva dagtid i det kvarteret som centralstationen ligger. I parken utanför (Bristol Park) campar människor som är på genomresa för att ta sig norr- och västerut i Europa. Som ni vet är inte Ungern så förtjusta i detta vilket gör att det stannar upp lite i Serbien. Organisationen räknar med att drygt 2000 flyktingar (mest från Syrien, men även Irak och Afghanistan) kommer varje dag, och denna siffran ökar. RAS har ett etablerat samarbete med UNHCR, ADRA, Catalys, MH, DIVAC, bebe, Red Medic med flera och bygger helt på volontärarbete. Vi kommer att tilldelas arbetsuppgifter såsom att sortera donationer, inhandla förnödenheter, dela ut sakerna osv. Stort fokus läggs givetvis på att just dela ut saker men det är även fokus på psykosocial stöttning för människor och barn som befinner sig i ofattbar kris.

Pengar
Vi samlar själva ihop pengar som vi kommer köpa förnödenheter med lokalt. RAS har god kännedom om staden, inköpsställen och behovet. Vi tar även med oss 100-150 kg insamlade skor och jackor vilket är vad RAS bett oss om. Alla pengar kommer att spenderas på plats av oss personligen eller av våra kollegor i den lokala föreningen och kommer alltså inte pumpas in till administration i någon stor organisation.

Vi som åker bekostar givetvis resa och uppehälle själva och tar inte några donationer till sådant”.

Uppdatering 17/9: Andreas har skickat bilder från handlingen. 123 par trosor och 2640 bindor.

12025287_10153141592781409_1307221971_n       12025395_10153141407571409_834086828_n

Annonser

One response to “Tack! (+uppdatering med bilder)

  1. Pingback: Söndagstips: mensbok och nödkit | MENSEN·

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s