Söndagstips: mensbok och nödkit

Menshjälten Clara Henry har äntligen släppt sin bok ”Ja, jag har mens, hurså?” ❤ Det är en sån bok man önskar att man skrivit själv, alternativt fått läsa som ung newbie-mensare. Finns att köpa i de flesta bokaffärer, eller kan lånas på bibliotek (tyvärr lång väntetid för tillfället, men den som väntar på något gott!). Boken handlar om ungefär det här:

I Ja jag har mens, hurså? delar Clara Henry med sig av sina egna erfarenheter och personliga tips till alla som har eller väntar på att få mens. Hon förklarar även olika termer och vad menstruation faktiskt innebär, går igenom olika mensskydd, redogör för hur man behandlat mens historiskt och om sambandet mellan mens och jämställdhet. Allt detta med sin unika, starka och underhållande röst.

För er som missade vår trosinsamling och känner att ni vill hjälpa någon till bättre menshälsa kan vi tipsa om Röda Korsets nödkit till menstruerande i SyrienInnehållet har tagits fram genom fråga syriska (cis)kvinnor vad de behöver. Tvål, bindor och underkläder gör det lättare att sköta den personliga hygienen och behålla en känsla av värdighet. Klänning och sjal gör det enklare och säkrare att vistas utomhus. De ville också ha en ficklampa som gör ärenden utanför bostaden tryggare efter mörkrets inbrott, och en visselpipa för att kunna kalla på hjälp vid ett angrepp. Läs mer, eller köp ett nödkit för 240 kr här.

rk nödkit

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s