Projektet ”På Blodigt Allvar” behöver din hjälp!

Föreningen Grrl Tech har dragit igång projektet ”På blodigt allvar” och de behöver din hjälp!
 
”Vill du hjälpa oss att minska tabu kring mens och ge verktyg till unga som lider av mensvärk? I den här enkäten vill vi med din hjälp ta reda på människors erfarenheter av mensvärk och hur det kan begränsa olika delar av livet. Enkäten är anonym och för att delta vill vi att du är minst 15 år och personligen ha upplevt mensrelaterade problem”.
Klicka här för att svara på enkäten!

På Blodigt allvar är ett treårigt Arvsfondsprojekt som drivs av Grrl Tech i samarbete med RFSU, Endometriosföreningen och Tjejer Emellan. Projektet ska utveckla tillgänglighetsanpassade och normkritiska kommunikationsverktyg som sätter ord och bilder på upplevelser kring mensvärk.

Tillsammans med unga utvecklar vi ett webbaserat smärttest, hemsida, en kortfilmsserie, ett digitalt bildbibliotek och en kampanj på sociala medier där kändisar och förebilder talar öppet om mensvärk och mens. Verktygen ska ge stöd och kunskap till främst unga personer med livmoder som lider av mensvärk, och samtidigt vara till nytta för deras anhöriga och skolhälsovården. Verktygen ska lotsa vidare drabbade till rätt informationskällor och vårdinstanser och öka möjligheten för personer som lider av kraftig mensvärk att kunna delta i samhället på lika villkor.

Projektet På blodigt allvar vill öka medvetenheten om hur mensvärk, likt en dold funktionsnedsättning, påverkar alla livets aspekter och inte enbart det fysiska. Vi vill bryta det starka och begränsande tabu i samhället som finns om mens!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s