Vill du skicka in en motion till vårt årsmöte?

Den 23 april har vi vårat årsmöte där vi bestämmer viktiga grejer! Eftersom vi är en medlemsorganisation vill vi såklart att våra medlemmar ska komma med förslag, idéer, eller konstruktiv kritik. Är du medlem och vill du påverka?? Då kan du skicka in en motion till årsmötet senast 9e april genom att maila mensenorg@gmail.com. Skriv Motion i ämnesraden. Föreningslingo låter ofta ganska krångligt, så här är en liten guide till motionsskrivande.

En motion är ett sätt för medlemmar att lyfta ett förslag årsmötet, som är föreningens högst beslutande organ om hela verksamheten. Då ger en ett skriftligt förslag som årsmötet, där styrelsen och medlemmar deltar, beslutar om. Enkelt uttryckt är en motion ett förslag. En motion kan handla om större frågor, t.ex att föreningen borde driva ett visst projekt eller starta en arbetsgrupp. Det kan gälla enklare grejer, typ att föreslå en policy om att att allt fika som säljs på våra evenemang ska vara ekologiskt.

Det viktigaste är att vara tydlig! Därför brukar motionen delas in i tre delar rubrik, motivering och att-satser. Sen ska du såklart ha med namn på dig som skrivit motionen 🙂

Rubrik: sammanfattar motionen

Motiveringen: innehåller vad just du tycker, och ibland en kort bakgrund till frågan.

Att-satsen/satserna: Själva kärnan i ens förslag. Det är utifrån dessa som årsmötet kommer att fatta sitt beslut.

Ett exempel på en motion kan se ut såhär:

(Rubrik) Förslag angående en mens-studiecirkel i Malmö

(Motivering) Under 2016 började MENSEN hålla studiecirklar i Göteborg, Stockholm och på distans. Det lät som att dom var väldigt givande och intressanta. Vi är två medlemmar bosatta i Malmö som gärna vill gå på fysiska träffar och lära oss mer om mens, därför borde det hållas en i Malmö.

(Att-sats) Jag föreslår att årsmötet beslutar om att genomföra minst en studiecirkel i Malmö någon gång under 2017.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s