MENSEN:s styrelse

Notera: En ny styrelse har valts för 2018, presentation av de nya ledamöterna kommer inom kort.

MENSEN:s styrelse 2017 består av 8 personer med olika infallsvinklar och perspektiv på mensfrågan. Alla i styrelsen arbetar ideellt med styrelsearbetet. I nuläget bedrivs MENSEN:s arbete i huvudsak av styrelsen, men vi i styrelsen ser mycket fram emot att snart börja samarbete med aktiva medlemmar.

ORDFÖRANDE: Josefin Persdotter, Göteborg

Presentation: Doktorerar på Göteborgs universitet vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, avhandlingen kretsar kring menstrunormativitet, – de normer och regler som styr hur en bör/kan/ska förstå/uppleva/tänka kring mens. Persdotter är en av grundarna till MENSEN och har varit mensaktivist sedan ca 2006. Bland annat ligger hon bakom konstprojektet Mensverket, den gamla bloggen Vilse i Lingonskogen, och är en av personerna bakom Period Pieces. Persdotter är också medlem i the Society for Menstrual Cycle Research.

KASSÖR: Julia Lohaller

Presentation: Student, 24 år och bosatt i Örebro. Är aktiv feminist som brinner för jämställdhet.

”ANDREKASSÖR”: Klara Rydström, Hull

Presentation: Studerar just nu en masterutbildning i Gender and Women’s Studies på University of Hull och University of Oviedo. Har tidigare pluggat globala studier, och är framför allt intresserad av mensfrågor ur ett globalt perspektiv.

LEDAMOT: Rebecka Hallencreutz, Göteborg

Presentation: Varit med sedan MENSEN startade, tidigare ordförande och en av Sveriges starkaste mensröster. Hallencreutz har studerat kommunikation och globala studier och var tidig med att använda begreppet MENSkliga rättigheter. Har arbetat med mensutbildningar (MENSEN), sexualundervisning (RFSU), och drivit mycket av MENSENs kommunikationsarbete under organisationens två första intensiva år. Har tidigare varit ideellt engagerad i främst miljörörelsen men också frågor som rör feminism och mänskliga rättigheter.

LEDAMOT: Freja Blomstrand, Stockholm

Presentation: Nyligen tagit studenten från Rytmus Musikergymnasium där hon studerade media i tre år. Blomstrand har erfarenhet av att arbeta med fotografi och styling och är en av personerna bakom modemagasinet The New Issue. Under hösten 2014-våren 2015 gick hon en normbrytande utbildning i det interreligiösa projektet Tillsammans För Sverige. Hon har också gjort ett stort fotoprojekt kring mens med målet att normalisera mens i vardagen.

LEDAMOT: Antonia Simon, Stockholm

Presentation:  Simon är en av styrelsens ansvariga för mensbildning som innebär studiecirklar, workshops och andra mensbildande events. Har studerat masterprogrammet i Globala studier vid Göteborgs Universitet men arbetar just nu med migrationsfrågor. Simon är också aktiv i Röda Korset och Feministiskt initiativ.

LEDAMOT: Daniella Peri

Presentation: Uppvuxen i Stockholm men bosatt i London. Peri brinner för mensskydd. Startade eget i april 2016 tillsammans Nova Hoffman Bermejo – Yoppie. En tjänst där en månadsvis kan beställa hem ekologiska tamponger. Peri tycker att menskliga rättigheter är livsviktigt och därför samarbetar Yoppie med en organisation i Kenya som delar ut mensskydd till behövande.

LEDAMOT: Mimmi Svensson, Malmö

Presentation: Läser för tillfället upp betyg på folkhögskola utanför Malmö med socialpsykologisk inriktning. Svensson har diplom i projektledning efter utbildning i Stockholm, där hennes inre mensaktivist väcktes till liv. Driver sedan en tid tillbaka instagramkontot ”menskrigarna” som har fokus på att uppmärksamma psykisk ohälsa kring mens.

LEDAMOT: Sanna Thedvall

Presentation: Studerar kring beteendevetenskap, genus och sexualitet på universitetet i Stockholm. Utöver MENSEN sitter Thedvall i styrelsen för universitetets HBTQIA+förening och är aktiv inom RFSU. Har tidigare även sysslat med menskonst och pyssel i form av broderade livmödrar och vulvor i lera.
Kontakta MENSEN:s styrelse på mensenorg@gmail.com

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s