MENSEN:s organisation

MENSEN:s organisation 2018 består av styrelsen tillsammans med organisationssekreterare Rebecka Hallencreutz. Alla i styrelsen, 9 personer med olika infallsvinklar och perspektiv på mensfrågan, arbetar ideellt med styrelsearbetet. Vi ser dessutom mycket fram emot att snart börja samarbete med aktiva medlemmar runtom i landet.

Kontakta MENSEN:s styrelse och organisationssekreterare på info@mensen.se.

 

ORDFÖRANDE: Antonia Simon, Stockholm
Simon är en av styrelsens ansvariga för mensbildning som innebär studiecirklar, workshops och andra mensbildande events. Har studerat masterprogrammet i Globala studier vid Göteborgs Universitet men arbetar just nu med migrationsfrågor. Simon är också aktiv i Röda Korset och Feministiskt initiativ.

VICE-ORDFÖRANDE: Klara Rydström, Oviedo och Göteborg
Har sin bas i Göteborg, men för närvarande bosatt i Spanien där hon studerar sista terminen på Erasmus Mundus Master’s Degree in Women’s and Gender Studies. Arbetar just nu med sin uppsats om transpersoners upplevelser av menstruation.

KASSÖR: Julia Lohaller, Örebro
Student, 24 år och bosatt i Örebro. Är aktiv feminist som brinner för jämställdhet.

ANDRE-KASSÖR: Frida Ågren, Malmö

LEDAMOT: Freja Blomstrand, Stockholm
Mycket mensnördig fotografistudent som för tillfället är bosatt i Dublin, Irland.
Blomstrand har varit ledamot i MENSENs styrelse sen januari 2016 och trivs som menskoppen i livmodern. Har under sin tid som styrelseledamot bland annat varit ledare för tre olika studiecirklar i MENSENs regi, som då självklart hade tema mens.  Feminist:ar, aktivist:ar och har sig online. Brinner för att snacka mens, helst så ofta det går! Älskar menskonst och har tidigare gjort ett stort fotoprojekt kring mens med målet att normalisera mens i vardagen.

LEDAMOT: Daniella Peri, London
Uppvuxen i Stockholm men bosatt i London. Peri brinner för mensskydd. Startade eget i april 2016 tillsammans Nova Hoffman Bermejo – Yoppie. En tjänst där en månadsvis kan beställa hem ekologiska tamponger. Peri tycker att menskliga rättigheter är livsviktigt och därför samarbetar Yoppie med en organisation i Kenya som delar ut mensskydd till behövande.

LEDAMOT: Sanna Thedvall, Stockholm
Studerar kring beteendevetenskap, genus och sexualitet på universitetet i Stockholm. Utöver MENSEN sitter Thedvall i styrelsen för universitetets HBTQIA+förening och är aktiv inom RFSU. Har tidigare även sysslat med menskonst och pyssel i form av broderade livmödrar och vulvor i lera.

LEDAMOT: Linnea Celik, Stockholm

LEDAMOT: Petra Thelin, Linköping
Studerar till läkare, men har för tillfället studieuppehåll för att se lite mer av Afrika. Totalt fascinerad av människans komplexa fysiologi, däribland såklart menscykeln och allt som hör till. Också aktiv i tjejjoursarbete på hemmaplan.

ORGANISTIONSSEKRETERARE: Rebecka Hallencreutz, Göteborg
Becka är en av grundarna av MENSEN, och har gjort mycket mensigt sen föreningen startade för 4 år sen. Som anställd jobbar hon dels med vårt projekt Mensbildning i grundskolan och som organisationssekreterare, vilket innebär att jobba operativt och strategiskt för att nå ut med MENSENs budskap, samt få föreningen att växa! Becka har studerat globala studier, genus och kommunikation. Hon har tidigare arbetat med sexualupplysning och varit ideellt engagerad i frågor som rör miljön, mänskliga rättigheter och feminism.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s