Mensinitiativ och organisationer

Globala initiativ

Menstrual Cup Uganda

Maria Johansson och Malin Karlsson samlar in pengar och distribuerar menskoppar till de som inte har råd och tillgång till mensskydd, i samarbete med Reproductive Health Uganda. Responsen har varit god och efterfrågan på koppar är stor! Projektet förlitar sig på bidrag från privatpersoner, klicka här om du vill bidra.

Ruby Cup

Menskoppsföretag vars affärsidé är ”köp en – ge en”. För varje menskopp de säljer doneras en kopp till deras projekt i Kenya; att dela ut menskoppar till menstruerande som inte har tillgång/råd till bra mensskydd.

Kultur

Mera mens!

Mera mens! är ett tvärmedialt kulturprojekt som kretsar kring den mytomspunna menstruationen, vår relation till den och dess plats i vårt samhälle. Med kultur, konst och humor som verktyg bryter Mera mens! tystnaden och tabun som omgärdar mensen. Spelar just nu in en dokumentär om mens, klipp kan ses på deras facebooksida.

Menstexter

Lisa Gidlör har startat en blogg där hon publicerar egna och andras texter om mens. Bloggens syfte är att låta mensen ta plats i litteraturen. Maila din dikt/novell/prosatext till lisa_gidlof@hotmail.com om du vill få den publicerad på bloggen!

Mensrelaterade sjukdomar

Endometriosföreningen

Endometriosföreningen är en ideell patient- och handikappförening med syfte att stötta kvinnor med menstruationsrelaterade sjukdomen endometrios, informera om sjukdomen samt arbeta föra att påverka politiker och beslutsfattare inom sjukvården för att förbättra villkoren för kvinnor som lider av endometrios och deras närstående.

MENSENs favoriter

Menskoppen.se

Säljer menskoppar och tillbehör sedan 2008. Grundarna har stor erfarenhet och kunskap om menskoppar och användning av dem.

Annonser

Ett svar till “Mensinitiativ och organisationer

  1. Hej jag är en tjej som gör min praktik i Uganda just nu. Ska vara i vid en skola drygt tre månader. Tänkte höra med dej om du har något tips på hur jag kan underlätta för flickorna i skolan att komma in i publiteten.
    Vill starta en insamling och fokusera på den hygieniska biten som möjlighet till rengöring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s